Hoewel Noorwegen centraal staat op deze website, hoeft dat natuurlijk helemaal niet jouw eindbestemming te zijn. Zo kan Noorwegen een tussenbestemming zijn van je rondreis door Scandinavië. Ben je benieuwd welke reisopties je allemaal hebt vanuit Noorwegen met de boot? Dan ben je hier aan het juiste adres: we zetten alle routes en verbindingen voor je op een rij.

Twee opties: naar Duitsland of Denemarken

Als je van Noorwegen verder wilt reizen met de veerboot, zijn er twee directe verbindingen. Je kunt óf naar Duitsland varen óf naar Denemarken. Wil je dus bijvoorbeeld naar Finland, dan zal je via een van deze landen moeten varen.

Routes van Noorwegen naar Duitsland

Er is een route mogelijk van Noorwegen naar Duitsland: dit is de route Kiel naar Oslo. Deze route duurt 20 uur en heeft een afstand van zo’n 533 kilometer. Er is op het moment van schrijven één aanbieder op de route actief en dat is Color Line.

vergelijk noorwegen overtochten

Routes van Noorwegen naar Denemarken

Wanneer je naar Denemarken wilt varen, zijn er veel meer mogelijkheden. In totaal zijn er zeven routes:

  • Van Oslo naar Kopenhagen
  • Van Kristiansand naar Hirtshals
  • Van Oslo naar Frederikshavn
  • Van Larvik naar Hirtshals
  • Van Bergen naar Hirtshals
  • Van Stavanger naar Hirtshals

De snelste route is van Kristiansand naar Hirtshals: binnen 2.5 uur sta je aan de overkant! Dit is echter niet altijd de goedkoopste overtocht. Benieuwd naar de beschikbaarheid en prijzen? Neem dan een kijkje op viascandi.nl: hier kun je je reis plannen en direct ferrytickets boeken.

Naar Noordkaap met de boot?

Wil je naar de Noordkaap reizen? Dan is dat het slimste om te doen via Finland en vervolgens terug te reizen via Noorwegen. Wanneer je dit ook (met de auto) met de boot wilt doen, zou je het best eerst van Travemünde naar Helsinki kunnen reizen. Vervolgens kun je weer terug met de boot via Denemarken of Duitsland.